Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty.
Szarlotkowe muffinki 🙂
SKŁADNIKI:
- 250 g jabłek;
- 100 g roztopionego masła lub oleju roślinnego;
- 125 ml mleka/ napoju roślinnego;
- 2 jajka;
- 250 g maki orkiszowej jasnej;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 50 g ksylitolu;
- 1 łyżeczka cynamonu.
PRZYGOTOWANIE:
1. Jabłko pokrój w drobna kosteczkę. Wymieszaj z cynamonem. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę na MUFFINY wyłóż 9 papilotkami;
2. Do miski wlej olej dodaj mleko i jajka, wymieszaj np. rózgą 🙂
3. W drugiej misce wymieszaj mąkę razem z proszkiem do pieczenia i ksylitolem;
4. Wlej składniki z pierwszej miski i delikatnie wymieszaj do połączenia składników. Pod koniec dodaj jabłka i delikatnie wymieszaj;
5. Nałóż równe porcje ciasta do muffinek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 25 minut.
SMACZNEGO 😉
Zapraszamy do rejestracji online > kliknij tutaj
Chętnych zapaszamy na stronę www o akcji “Schudnij z nami” i metodzie OverStitch > kliknij tutaj
Polub nas na Facebooku > kliknij tutaj