Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty. Zachęcamy do wypróbowania 😉
WEGAŃSKIE PLACUSZKI BANANOWE
SKŁADNIKI
- banan 1 szt.
- jogurt roślinny 20 g
- mąka z cieciorki 40 g
- olej kokosowy 20 g
- owoce jagodowe np. jagody, borówki 50 g
- cynamon 1 łyżeczka
- orzechy do dekoracji 20 g
PRZYGOTOWANIE
1. Banana rozgnieć widelcem.
2. Dodaj jogurt i wymieszaj.
3. Następnie dodaj mąkę i cynamon, ponownie wymieszaj.
4. Smaż placuszki na złoty kolor na oleju.
5. Udekoruj usmażone placuszki ułóż owocami i posyp je orzechami.
Wartość energetyczna: 532 kcal
Białko ogółem: 13.92 g
Tłuszcz: 28.74 g
Węglowodany ogółem: 54.25 g
Błonnik pokarmowy: 9.78 g
SMACZNEGO 😉
Mgr Patrycja Łukanty, dietetyk kliniczna przyjmująca w ZOZ Gastromed specjalizuje się w edukacji Pacjenta w zakresie żywienia, doboru produktów w konkretnych jednostkach chorobowych, dietach eliminacyjnych (celiakia, alergie pokarmowe), które likwidują stany zapalne i usprawniają metabolizm oraz optymalizują funkcje układu odpornościowego.
UMÓW WIZYTĘ w Gastromedzie, zapraszamy do rejestracji online. Tutaj znajdziesz link > https://gastromed.pl/rejestracja-online/