Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty.
WEGAŃSKI DESER CHIA
2 porcje
SKŁADNIKI:
- mleczko kokosowe (250 ml); - nasiona chia (4 łyżeczki); - banan (1 szt.); - kakao (1 łyżka).
PRZYGOTOWANIE:
1. Podgrzej lekko mleczko kokosowe. 2. Zalej nasiona chia i delikatnie wymieszaj. Ważne, by kilkakrotnie w początkowej fazie zamieszać, żeby chia się nie zbryliła. 3. Banana miksujemy z kakao. 4. W naczynku nakładamy kolejno warstwę kakaową i następnie warstwę z chia. 5. Odstawiamy minimum na 2 godziny do napęcznienia, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy ulubionymi owocami. Można posypać rozdrobnionymi orzechami lub ozdobić listkami mięty.
SMACZNEGO 😉
UMÓW WIZYTĘ w Gastromedzie, zapraszamy do rejestracji online na konsultację w poradni > https://gastromed.pl/rejestracja-online/