Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty. Zachęcamy do wypróbowania 😉
GUACAMOLE
SKŁADNIKI:
– awokado (1 szt.); – czerwona cebula (1/2 szt.): – pomidor (1 szt.): – świeża kolendra (kilka listków); – sok z limonki (2-3 łyżki); – czosnek (1 ząbek); – sól, pieprz do smaku; – chilli (szczypta).
PRZYGOTOWANIE:
1. Awokado przekrój na pół i wyjmij pestkę. Następnie przy pomocy łyżki wyjmij miąższ i umieść go w misce. 2. Rozgnieć awokado widelcem na pastę. 3. Dodaj sok z limonki, posiekany czosnek i cebulę, drobno pokrojonego pomidora oraz posiekaną kolendrę. 4. Delikatnie wymieszaj. 5. Dopraw do smaku przyprawami.
Podawaj z pieczywem, nachosami lub jako dip do przekąsek.
SMACZNEGO 😉
UMÓW WIZYTĘ w Gastromedzie, zapraszamy do rejestracji online. Tutaj znajdziesz link do rejestracji ogólnej online > https://gastromed.pl/rejestracja-online/