Przepis - jajka faszerowane z cebulką, mgr Patrycja Łukanty, dietetyk kliniczny, ZOZ Gastromed, Grupa Scanmed, zdjęcie potrawy

JAJKA faszerowane – przepis

Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty.

JAJKA FASZEROWANE Z CEBULKĄ.

SKŁADNIKI:
- jajka (3 sztuki); - cebula (1 sztuka); - chrzan (1 łyżeczka); - jogurt naturalny (3-4 łyżki); - masło klarowane (1 łyżka); - sól, pieprz, kurkuma; - rzeżucha do dekoracji.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki, a następnie przeciąć na pół i wyjąć żółtka do miseczki. 2. Cebulkę drobno posiekać. 3. Na patelni rozpuścić masło klarowane i dodać cebulkę. Zeszklić na złoto. 4. Ostudzić chwilkę, dodać do żółtek i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą. 5. Przygotowany farsz nakładać do połówek białek, udekorować sosem i rzeżuchą. 6. Przygotowanie sosu: jogurt, chrzan i przyprawy wymieszać na gładką masę.

SMACZNEGO 😉

UMÓW WIZYTĘ w Gastromedzie, zapraszamy do rejestracji online na konsultację w poradni > https://gastromed.pl/schudnij-z-nami-rejestracja/. Tutaj znajdziesz link do rejestracji ogólnej online > https://gastromed.pl/rejestracja-online/

Post Author: Gastromed