Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty. Zachęcamy do wypróbowania.
JESIENNE DANIE JEDNOGARNKOWE
SKŁADNIKI:
- bulionu warzywny (ok. 1 l); - polędwiczka (1 szt.); - cebula (1-2 szt.); - fasolka szparagowa (200 g); - ziemniaki (4-5 szt.); - papryka czerwona (1 szt.); - szczypta soli, pieprzu, ziarna kolendry; - oliwa z oliwek (1 łyżka).
PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso pokrój w kostkę. 2. Obierz, umyj i pokrój w ósemki lub kostkę ziemniaki. 3. Z papryki usuń gniazda i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę większą. 4. Mięso obsmaż w garnku z grubym dnem. 5. Dodaj następnie warzywa i chwilę podduś. 6. Zalej całość bulionem i gotuj do miękkości. Dopraw do smaku. Możesz podać ze świeżą kolendrą, jeżeli lubisz.
SMACZENEGO 😉