przepis, zupa jednogarnkowa

Jesienne danie jednogarnkowe

Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty. Zachęcamy do wypróbowania.

JESIENNE DANIE JEDNOGARNKOWE

SKŁADNIKI:
– bulionu warzywny (ok. 1 l); – polędwiczka (1 szt.); – cebula (1-2 szt.); – fasolka szparagowa (200 g); – ziemniaki (4-5 szt.); – papryka czerwona (1 szt.); – szczypta soli, pieprzu, ziarna kolendry; – oliwa z oliwek (1 łyżka).

PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso pokrój w kostkę. 2. Obierz, umyj i pokrój w ósemki lub kostkę ziemniaki. 3. Z papryki usuń gniazda i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę większą. 4. Mięso obsmaż w garnku z grubym dnem. 5. Dodaj następnie warzywa i chwilę podduś. 6. Zalej całość bulionem i gotuj do miękkości. Dopraw do smaku. Możesz podać ze świeżą kolendrą, jeżeli lubisz.

SMACZENEGO 😉

Post Author: Gastromed