Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty. Zachęcamy do wypróbowania 😉
OMLET Z CYNAMONOWĄ GRUSZKĄ
SKŁADNIKI
- banan 1 szt.;
- jajko 1 szt.;
- budyń waniliowy bez cukru 1 opak.;
- gruszka 1/2 szt.;
- cynamon szczypta;
- masło klarowane 1 łyżeczka;
- kilka listków rozmarynu;
- orzechy włoskie 1 łyżka.
PRZYGOTOWANIE:
1. Banana, jajko i budyń zmiksuj na gładką masę.
2. Delikatnie posmaruj patelnię masłem i usmaż omlet.
3. Gruszkę umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
4. Na rozgrzanej patelni rozpuść odrobinę masła klarowanego i wrzuć pokrojoną gruszkę, cynamon i listki rozmarynu. Chwilę podduś.
5. Omlet ułóż na talerzu, ułóż gruszki i posyp ulubionymi orzechami.
Możesz podać z jogurtem lub serkiem wiejskim.
Gruszkę możesz zamienić na śliwki lub brzoskwinię.
SMACZNEGO 😉
Mgr Patrycja Łukanty, dietetyk kliniczna przyjmująca w ZOZ Gastromed specjalizuje się w edukacji Pacjenta w zakresie żywienia, doboru produktów w konkretnych jednostkach chorobowych, dietach eliminacyjnych (celiakia, alergie pokarmowe), które likwidują stany zapalne i usprawniają metabolizm oraz optymalizują funkcje układu odpornościowego.
UMÓW WIZYTĘ w Gastromedzie, zapraszamy do rejestracji online. Tutaj znajdziesz link do rejestracji internetowej > https://gastromed.pl/rejestracja-online/