Przepis - tortilla z halloumi, hummusem i warzywami, mgr Patrycja Łukanty, dietetyk kliniczny, ZOZ Gastromed, Grupa Scanmed, zdjęcie potrawy

TORTILLA – przepis

Przepis naszej dietetyczki, mgr Patrycji Łukanty. Zachęcamy do wypróbowania 😉

TORTILLA Z GRILLOWANYM HALLOUMI, HUMMUSEM I WARZYWAMI

SKŁADNIKI:
– tortilla pełnoziarnista (1 szt.); – ser halloumi (120 g); – papryka (40 g); – pomidor (2 plastry); – kukurydza (1 łyżka); – cebula czerwona (2 plastry); – sałata (kilka listków); – hummus (1 łyżka).

PRZYGOTOWANIE:
1. Tortillę podgrzej na patelni lub w piekarniku. 2. Posmaruj hummusem. 3. Warzywa pokrój drobno. Ser pokrój w plastry i z grilluj. 4. Na tortillę posmarowaną hummusem ułóż sałatę, warzywa i grillowany ser. Możesz polać jogurtem. 5. Dopraw do smaku przyprawami. 6. Zwiń w rulon i zjedz ze smakiem 😉

SMACZNEGO 😉

UMÓW WIZYTĘ w Gastromedzie, zapraszamy do rejestracji online na konsultację w poradni > https://gastromed.pl/schudnij-z-nami-rejestracja/

Post Author: Gastromed